Mijn tattoo

1 juli 2014. Dit was de dag waarop ik dan eindelijk mijn tattoo liet zetten. Een week ervoor had ik een afspraak gemaakt in de shop en met knikkende knieën liep ik, samen met een vriendin, die bewuste dag naar ‘Tattoo Jan’.

Ik had een plaatje meegenomen en liet deze zien aan de vrouw die mij ging tatoeëren. Ze ging aan de slag en tekende niet één, niet twee, niet drie, maar wel vier keer het plaatje opnieuw. Tot ik er tevreden mee was.  Dit is niet het soort moment om je te schamen dat je kritisch bent, het is namelijk niet zomaar iets dat er binnen een aantal dagen er weer afslijt.

Toen ik naar de stoel liep gleed de nerveusiteit eigenlijk van me af; dit was wat ik al zo lang wilde en het was eindelijk zo ver. Waarom zou ik me er dan druk om maken? Ik was geen moment bang voor de pijn, ik was alleen bang dat hij er niet uit zou komen te zien zoals ik hoopte. De pijn viel ontzettend mee, en ik werd niet teleurgesteld. Ik was, en ben, ontzettend blij met mijn tattoo.

Dit filmpje maakte ik op de dag dat ik mijn tattoo kreeg.

Ik heb mijn tattoo laten zetten na een jaar met ontzettend veel veranderingen en hij was bedoelt als een soort afsluiting daarvan. Mijn tattoo staat voor de veranderingen uit het verleden en die in de toekomst nog gaan komen. Ik ben geen zweverig typje, maar ik wilde niet ”zomaar” een tattoo en op deze manier voelde het juist.

tattoo

Heb jij of wil jij zelf een tattoo?

Advertenties

7 gedachtes over “Mijn tattoo

  1. Mooie tattoo, ik vind zwaluws altijd erg mooi. Ze geven me een gevoel van vrijhijd. En inderdaad op zo’n moment niet bang zijn dat je te kritish bent. Je zult er prr slot van rekening je hele leven mee rond lopen!
    Ik heb zelf geen tattoo en weet niet of ik er ooit een zal nemen misschien met een bepaalde betekenis iets kleins.
    Xxx

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s