”Hé, wandelende tak!”

In het dagelijks leven ga ik niet onopgemerkt aan je voorbij. Niet omdat ik mooi tumblr haar heb, denk; vol, lang en met dikke krullen, of looks waar je je nek voor verdraait.

Nee, ik ben gewoon nogal lang. Één meter tachtig om precies te zijn. Nu zul je denken, ”maar dat is toch helemaal niet zo bijzonder in een land als Nederland?”. Nee, dat is het ook niet. Zeker niet aangezien Nederlanders met een gemiddelde van 1.83m de langste mensen ter wereld zijn.

Wat maakt het dan dat mensen alsnog bijna hun nek verdraaien, fluisteren of opmerkingen maken als ik langs loop? Dat is omdat ik iets meer dan 50kg weeg. En al had ik niet zo lang geweest, was er niets aan de hand geweest. Maar de combinatie van deze twee, maakt dat ik schijnbaar voor veel mensen nogal opmerkelijk ben.

Oké, hier lijkt het dan wel alsof ik een geweldige bos met haar heb, maar helaas ziet mijn haar er niet van zichzelf zo uit.
Oké, hier lijkt het dan wel alsof ik een geweldige dos met haar heb, maar helaas ziet mijn haar er niet van zichzelf zo uit.

Geen zorgen, ik heb geen eetstoornis of één of andere ziekte. Sterker nog, ik heb een behoorlijke eetlust en ik eet makkelijk een heel pak koekjes in mijn eentje weg. Ik heb gewoon nogal een snelle spijsvertering. Maar hetgeen wat mij stoort in deze samenleving, is dat het algemeen geaccepteerd wordt als je curves hebt en een maatje meer. Maar zodra iemand ondergewicht heeft, krijgt diegene dingen naar z’n hoofd geroepen als; ”ga eens eten joh!” of opmerkingen als ‘plank’, ‘stok’, ‘wandelende tak’ (vergelijkingen met hout zijn schijnbaar erg populair) en zo heb ik nog wel een hele waslijst.

Waar ik denk ik naartoe wil hiermee, is dat ik OOTD foto’s wil gaan plaatsen. En ik voorzie de comments nu al over mijn dunne benen of armen of iets dergelijks. Terwijl als ik OOTD foto’s zou plaatsen wanneer ik 120kg zou wegen, dan zou ik super stoer zijn dat ik dit gewoon plaats…etc. Krom toch? Maar misschien schat ik het wel helemaal verkeerd in. Ik heb natuurlijk nooit een blog gehad en ik weet alleen maar hoe de reacties op straat zijn. Maar get ready internet, naast plus size blogs is hier dan ook eens min size(?) blog. Afijn, bekt wat minder lekker maar je snapt wat ik bedoel.

Joe!

Advertenties

5 gedachtes over “”Hé, wandelende tak!”

 1. Wat een goed artikel! Ik ben het helemaal met je eens, dat het raar is dat mensen alsnog omkijken, en meteen een oordeel hebben. Super stom! Ik vind je haar trouwens wel prachtig! En die opmerking van ‘vergelijkingen met hout zijn blijkbaar erg populair’ is echt geweldig HAHAHA. Liefs

  Like

 2. Haha, grappig geschreven! En herkenbaar, hoor. Ik meet 1,75m en weeg 51kg. Ik krijg steeds opmerkingen zoals ‘je eet toch wel genoeg?’ of ‘allé, je moet eten hé’. Best irritant! Dus ik begrijp je volledig en voor mijn part laat je die foto’s maar komen, i can handle it! 🙂
  Eefje

  Like

 3. Ik herken me volledig ! Ik ben 1m78 en weeg iets van een 58 kilo, ook echt aan de magere kant dus hoewel ik mij constant volstop met eten. Heel erg vervelend dat het in deze samenleving wel toegelaten is om opmerkingen te geven aan magere mensen, maar owee iemand die dik is dat mag je niet zeggen, dat kwetst. Ze hebben mij vaak genoeg gekwetst met scheldwoorden als ‘giraf’ 😦 Ik vind het heel storend dat iedereen zomaar opmerkingen maakt over mijn gewicht en lengte, mijn vriendin is 1m 45 en die kreeg nooit commentaar. Niet eerlijk dat lang & mager zo geviseerd wordt !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s